een kijkje in… quality en operations (deel 4)

In de rubriek ‘Een kijkje in’ nemen quality manager Samantha Savelberg en operations manager Mario Vos jullie elke maand mee achter de schermen van Andi, waar wordt gewerkt aan de hoogste kwaliteit en meest efficiënte workflow. Deel 4:

Introductie ‘Afdelingsborden’

Op 5 juli zijn we vanuit onze kernwaarden (is altijd betrokken, denkt in oplossingen, doet wat hij zegt, ontwikkelt zich) van start gegaan met de introductie van ‘Afdelingsborden’. De introductie draait momenteel als pilot bij de Inktjet rotatie lijn.

Interne communicatie 

Bij de introductie van de afdelingsborden wordt de focus gelegd op het bevorderen van de interne communicatie. Door binnen de teams optimaal af te stemmen wat er speelt, is het mogelijk steeds beter te worden in hetgeen wat we doen. Continue verbetering én persoonlijke ontwikkeling dragen bij aan de betrokkenheid van onze medewerkers.

Inhoud borden

De afdelingsborden worden dagelijks ingezet tijdens de dagstart met het gehele team. Tijdens deze dagstart wordt o.a. besproken wat er speelt op de afdeling, de hoeveelheid productie, eventuele kwaliteitsproblemen etc. Momenteel wordt er tijdens de introductie van de afdelingsborden gebruik gemaakt van een eerder opgestelde indeling en opvulling. In de toekomst is het aan de teams te bekijken wat er nog mist op de borden en is er ruimte voor eventuele aanvulling en nieuwe initiatieven. Op deze manier stimuleren we de medewerkers om mee te denken over een prettige én optimale manier van werken. De introductie draait momenteel als pilot bij de Inktjet rotatie lijn en zal op de korte termijn tevens worden geïntroduceerd bij andere teams.

“We gaan er met z’n allen een groot succes van maken!”, aldus Mario.

Let’s connect!

Onze mensen zijn ons bedrijf. Zij vormen de kennis van onze organisatie. En dat is wat zich uiteindelijk vertaalt in toegevoegde waarde: passende oplossingen voor onze klanten. Ontdek meer over ons MVO-beleid.

Bekijk deel 1, deel 2 en deel 3 van de reeks ‘Een kijkje in…quality en operations’. Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven. Op zoek naar een partner? Plan een kennismakingsgesprek.