een kijkje in… quality en operations (deel 3)

In de rubriek ‘Een kijkje in’ nemen quality manager Samantha Savelberg en operations manager Mario Vos jullie elke maand mee achter de schermen van Andi, waar wordt gewerkt aan de hoogste kwaliteit en meest efficiënte workflow. Deel 3:

Kwaliteitsbewustwording

Onze kwaliteit wordt geborgd door een aantal onderdelen. Allereerst zijn de processen ingericht volgens de hoogste standaarden. Bovendien speelt slimme techniek een grote rol. De output van de printers wordt gecontroleerd op kwaliteitsstandaarden; denk bijvoorbeeld aan papierdikte, het scannen van barcodes, of het zelfreinigend vermogen. Maar de menselijke factor blijft een van de belangrijkste onderdelen. “Zonder operators komen we niet ver,” zegt Mario.

Dagelijkse bewustwording

De bewustwording van kwaliteit is door de hele organisatie aanwezig. “Mensen in de operatie worden hier continue in getraind. Denk aan awareness trainingen en werkinstructies. Ook in de dagelijkse praktijk zijn we daar voortdurend mee bezig. We werken met communicatieborden in de operatie om op een visuele manier dagelijkse bewustwording te creëren voor wat betreft quality en daarbij behorende processen. We proberen alles zo visueel mogelijk te maken. Door op een visuele manier werkinstructies vorm te geven, wordt informatie veel beter opgepikt,” zegt Mario.

Bottom-up

Het team start elke dag met een ‘Startup’ en de inbreng van de mensen in de operatie wordt erg gewaardeerd. Zo vinden er vaak braintormsessies met het hele team plaats. “Communiceren met elkaar is belangrijker dan ooit. Wij waarderen de inbreng van het team en geven hier ook alle ruimte voor. Beter gezegd; dit stimuleren wij. De informatie die zij verstrekken is zo waardevol voor onze organisatie. Wij werken Bottom-up, in plaats van Top-down. Er is zoveel kennis op de vloer. Waarom zou je dan van bovenaf alles gaan bepalen,” zegt Samantha.

Mario vult aan: “Ook binnen het Management Team werken we volgens een verbeterstructuur. Op basis van een SWOT-analyse hebben wij strategische doelen, kpi’s en verbeterpunten geformuleerd. Vanuit de markt- en klantvraag ontwikkelen wij door. Vanuit de organisatie verbeteren we en spelen we in op deze ontwikkelingen. Vaak worden medewerkers betrokken bij klantvraagstukken. Onze operators weten precies wat werkt en hebben vaak een waardevolle kijk op zaken. Zij stellen de kritische, praktische vragen op detail niveau.  Onze collega’s in de operatie zijn zo belangrijk en dat waarderen wij.”

Medewerkers floreren

“Hierdoor zie je hen echt floreren en dat is ook terug te zien in de resultaten van het bedrijf. Een tevreden medewerker is productief, pro-actief en trots. Dit werkt ook weer aanstekelijk voor de cultuur van het bedrijf. Ik krijg er zoveel energie van als ik mensen zie veranderen en floreren.” Medewerkerstevredenheid en teamspirit staan hoog in het vaandel bij Andi. “We staan niet stil en besteden hier veel aandacht aan. Successen vieren, complimenten geven en waardering uiten, het is zó belangrijk! Door de coronacrisis vergt het vieren van successen natuurlijk wat creativiteit. Gelukkig zijn er leuke mogelijkheden, zoals de online bier/wijnproeverij die wij organiseren.”

 

Let’s connect!

Onze mensen zijn ons bedrijf. Zij vormen de kennis van onze organisatie. En dat is wat zich uiteindelijk vertaalt in toegevoegde waarde: in passende oplossingen voor onze klanten. Ontdek meer over ons MVO-beleid.

Bekijk deel 1 en deel 2 van de reeks ‘Een kijkje in…quality en operations’. Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven. Op zoek naar een partner? Plan een kennismakingsgesprek.