Categorie
onderwijs, value added solutions, verpakkingen
Over dit project
Onze opdrachtgever Quiboba ontwikkelde een interactief taalspel om kinderen spelenderwijs een vreemde taal te leren. Om dit te realiseren diende er het een en ander te gebeuren; een proces van idee tot realisatie.

Alles in 1 hand

De zorgen van onze opdrachtgever werden compleet uit handen genomen, doordat wij volledig eigenaarschap namen over de realisatie van ideeën. Andi heeft de regie genomen om het idee te ontwikkelen tot een eindproduct. Wij hebben diverse verschillende opties bekeken en naar een uiteindelijke prijs toegewerkt die binnen het budget past zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Na dit proces is de hele productie in eigen hand vervaardigd, tot het vergaren, verpakken en op voorraad houden van de 12 x 250 spellen.

Kwaliteit, luxe en duurzaamheid

Samen met onze opdrachtgever en een grafisch ontwerpbureau hebben wij het uiteindelijke spel gestalte gegeven. Het was van belang dat de spelkaarten van goede kwaliteit zijn, zodat deze enkele jaren mee kunnen gaan. De kaarten zijn verpakt in een luxe doosje dat kinderen qua vormgeving aanspreekt. Wij hebben voor de kaarten verschillende soorten papier getest en daarna het formaat van de kaarten bepaald. Dit laatste met duurzaamheid in het achterhoofd. Door het bepalen van een specifiek formaat is er nagenoeg geen papierafval achtergebleven.

Persproef

Voordat de spellen in productie gingen werd er een persproef gemaakt van de doosjes en de kaarten om de exacte kleuren te bekijken die onze opdrachtgever en het ontwerpbureau voor ogen hadden. Er werd tevens een dummy gerealiseerd, zodat onze opdrachtgever exact kon zien wat het eindresultaat werd. Zo konden we bijsturen en waar nodig aanpassingen doen.

Resultaat

Het resultaat is een serie prachtige taalspellen in het Duits, Engels, Frans en Spaans met voor elke taal 3 spellen. Elk spel bevat 72 kaarten, een podcast met de juiste uitspraak en downloads met oefenmateriaal. Doordat we tijdens het proces zo goed hebben samengewerkt hebben wij een mooi product afgeleverd, is het ontwerpbureau tevreden en de klant zeer enthousiast. Dit was een project dat we sinds dag één samen hebben aangevlogen en tot een fantastisch eindproduct hebben ontwikkeld. Wil je meer informatie over de taalspellen kijk dan op www.quiboba.nl. De spellen zijn zeer geschikt voor zowel thuis als op school.

 

Wil je ook iets verrassends realiseren? Niets is te gek voor ons. Dus betrek ons vooral, want wij vinden het geweldig om mee te denken over innovatieve concepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 3D geprint voorwerp in een gepersonaliseerde interactieve verpakking (met persoonlijke video geïntegreerd)? Bij Andi heb je alle services en kennis onder één dak tegen uitstekende kwaliteit! Wij denken met je mee en geven advies over het totaalconcept.

Meer informatie


In samenwerking met Quiboba en Stoere Binken Design.