nieuwe_bindmachine-Andi

Nieuwe bindmachine voor een kortere lead time én minder verspilling

nieuwe_bindmachine-Andi

 

Onze nieuwste investering

Wij denken in oplossingen en wij ontwikkelen ons. Deze twee kernwaarden zijn de drijfveer achter onze nieuwe investering: een gloednieuwe bindmachine, type CP Bourg BB3002. Mario Vos – Operations Manager: “Door deze bindmachine aan ons machinepark toe te voegen maken wij een enorme efficiency slag. De lead time voor onze klanten wordt kleiner én we verspillen minder ruimte en manuren. Bovendien is deze machine zeer gebruiksvriendelijk. Grafische voorkennis is niet vereist.” Lees hier meer over de laatste investering die Andi deed, om haar klanten beter, slimmer en sneller te kunnen bedienen.

Kortere lead time

Deze nieuwe bindmachine is aangeschaft om kleine oplages ‘on demand’ te draaien. Mario: “We kunnen nu om de massaproductielijn heen plannen want deze draait gewoon door. De kleine orders kunnen nu nóg sneller worden aangenomen en afgewerkt. De klant wordt sneller bediend door een kortere lead time én we kunnen nu meer produceren. Dit scheelt wel twee dagen in doorlooptijd.”

Voorbereiden op een veranderende arbeidsmarkt

Deze nieuwe machine is zeer gebruiksvriendelijk en zit vol digitale technieken. Veel handelingen zijn voorgeprogrammeerd. Eén van die snufjes is een volautomatische kaftinvoer. De bediening is door middel van touchscreen. De nieuwe technieken zijn niet alleen handig maar ook een vereiste om de continuïteit van de productie te waarborgen. De arbeidsmarkt is krap. Mensen met grafische kennis zijn een uitstervend ras. Om een productiestop te voorkomen door een gebrek aan gekwalificeerd personeel passen wij ons machinepark nu al aan. Mario: “Na een korte training kan in principe iedere operator gelijk aan de slag. Specifieke grafische kennis is voor dit type machines niet meer vereist. De vijver waarin wij vissen wordt hierdoor groter. Met de aanschaf van de machine zijn wij dus klaar voor de toekomst en goed voorbereid op de steeds veranderende arbeidsmarkt.”

Wij zijn al jaren geen traditionele drukkerij meer. Wij leveren elke dag specialistisch maatwerk gericht op workflow optimalisatie. Middels ons totaalpakket aan oplossingen kunnen we onze klanten breed binnen hun keten faciliteren. Onze ‘oplossingen’ zijn ontstaan vanuit klantvragen en geven antwoord op vraagstukken vanuit diverse kennisgebieden zoals IT, verduurzaming, kwaliteitsborging en leverbetrouwbaarheid.

Past deze werkwijze bij jouw bedrijf? Plan een kennismakingsgesprek.