Duurzaamheid Andi Ecovadis Gold

Andi Smart Solutions Group behaalt EcoVadis Gold status

Naast het ISO 14001 certificaat heeft Andi Smart Solutions Group nu ook internationale erkenning met het EcoVadis Gold certificaat. EcoVadis beoordeelt duurzaamheidsprestaties van bedrijven op het gebied van milieu, goede arbeidsomstandigheden, duurzaam inkopen en eerlijk zakendoen. De methodiek is gebaseerd op internationale MVO normen. Via haar platform maakt EcoVadis de MVO prestaties inzichtelijk waardoor leveranciers die duurzaam leveren en ondernemingen die duurzaam willen inkopen elkaar kunnen vinden.

Samantha Savelberg, Quality Manager bij Andi:

“Andi Smart Solutions Group heeft van EcoVadis de Gold status verdiend voor haar MVO-beleid. Daarmee behoort Andi tot de beste 5% van alle onderzochte deelnemers die aangesloten zijn bij dit wereldwijde platform voor de registratie en validatie van duurzame prestaties.

Binnen Andi is één van onze speerpunten binnen ons fundament, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Andi wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij en daarbij ook het milieu zo min mogelijk belasten. Wij zien dit ook als een stimulans voor innovatie, waarbij we nog vele andere MVO-activiteiten kunnen ontplooien om ons te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid in de markt.

Met het behalen van deze Gold rating tonen we aan een sterk MVO-beleid te voeren op de thema’s: Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop. We streven naar een Platinum status.

Het is een mooi verlengstuk op de ISO14001 en FSC-certificering die Andi al jaren bezit. We zijn dan ook trots om dit te mogen delen.”

Bekijk hieronder het EcoVadis certificaat: